ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

  • 1 σακκουλάκι Γαρίδες κατεψυγμένες (ήταν 475 γραμ., αποφλοιωμένες, χωρίς κεφάλια)
  • 1 Κρεμμύδι άσπρο ψιλοκομμένο
  • 2 Καρότα σε κομμάτια
  • 200 γραμ. Ντοματάκια αποφλοιωμένα (χυλός στο multi)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μερικά κοτσανάκια Σέλινο
  • 1 Πατάτα σε κύβους
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1/2 φλ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
  • Τον χυμό από 2 Λεμόνια

Εκτέλεση

 

Αν πρόκειται για φρέσκες γαρίδες, τις βράζουμε 3-4′, σε 2 λίτρα νερό, αφού πρώτα βγάλουμε το ραχιαίο εντεράκι, με μια φουρκέτα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, λέπια και ουρές. Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τα κεφάλια κλπ και βράζουμε για 20′ ακόμη. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί, ρίχνουμε το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τότε πολτοποιούμε με το μπλέντερ-ράβδο, για να γίνει “βελουτέ”.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και όταν πάρει βράση, είναι έτοιμη.
Εγώ είχα κατεψυγμένες καθαρισμένες.
Αφού τις άφησα στην συντήρηση από βραδύς, τις έπλυνα και τις άφησα σε ξυδόνερο (1 μέρος ξύδι σε 4 μέρη νερό), για 2 ώρες.

Τις ξεπλένω καλά και τις βράζω για 1′ μόνο. Τις βγάζω με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και κλείνω τη χύτρα.
Τα βράζω για 5′, αποσύρω τη χύτρα και εκτονώνω σε 5′. Τα λαχανικά έχουν μαλακώσει και τότε μπαίνει στη σκηνή το μπλέντερ.
Όταν σε λίγο όλα γίνουν χυλός, ρίχνω και τις γαρίδες, για να πάρουν βράση.
Διορθώνω τη γεύση με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρω, με φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών.

    Leave Your Comment Here