05
Μαΐ

Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά

Για τις γαρίδες :

 

  • 16 μεγαλούτσικες γαρίδες (ή 20 μικρότερες), κατά προτίμηση φρέσκες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Για τη μαρινάδα :

 

  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου, καλοκοπανισμένοι μέχρι να γίνουν σκόνη

Εκτέλεση

ΜΑΡΙΝΑΔΑ

 

Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά το μέλι, το λάδι και το γλυκάνισο.

 

 

ΓΑΡΙΔΕΣ

 

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες απο τα κελύφη, αλλά όχι από τα κεφάλια.
  2. Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού (ή με μια οδοντογλυφίδα) τραβάμε και αφαιρούμε το εντεράκι στη ράχη τους.
  3. Τις βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  6. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο.
  7. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φέτα (όχι να λιώσει) και να σωθούν τα υγρά.