06
Φεβ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά

  • Υλικά για 4 άτομα
  • 2 κοκκινόψαρα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • μισό ματσάκι σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • μισό φλιτζάνι νυχάκι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι – πιπέρι
  • για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

 

Πλένω και ξεφλουδίζω τα λαχανικά. Κόβω τα καρότα, τις πατάτες και το κρεμμύδι στη μέση και τα τοποθετώ μαζί με το σέλινο σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο κρύο νερό. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Ρίχνω και το δαφνόφυλλο.
Βράζω τα λαχανικά για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω.
Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και προσθέτω τα ψάρια αφού πρώτα τα έχω καθαρίσει καλά. Τα αφήνω να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά.
Αφαιρώ με μία τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά και το ψάρι από τον ζωμό.
Ρίχνω μέσα στο ζωμό το ρύζι και το αφήνω να βράσει καλά.
Έχω χωρίσει τα ασπράδια από τα κροκάδια. Χτυπάω πρώτα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.
Προσθέτω ένα ένα τα κροκάδια ανακατεύοντας ελαφρά και λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
Συνεχίζω προσθέτοντας σιγά το ζεστό ζωμό (αφού πρώτα έχει βράσει το ρύζι ) μέσα στο αυγολέμονο. Όταν πλέον έχω ρίξει τον μισό σχεδόν ζωμό στο αυγολέμονο τότε το αδειάζω όλο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω για 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά.

Αποσύρω την κατσαρόλα και σερβίρω τη σούπα σε πιάτο μαζί με το ψάρι και τα λαχανικά.