Φάβα με αντζούγιες

 

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φάβα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • Ελιές
  • Κάπαρη
  • Αντζούγιες

Εκτέλεση

Σε σουρωτήρι ξεπλένετε καλά τη φάβα. Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Στολίζετε κυκλικά με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τέλος, Ραντίζετε με λεμόνι και ελαιόλαδο

    Leave Your Comment Here