Δροσερό χούμους με πάπρικα

Φραουλόπιτα
25/06/2017
Μπριζολάκια με σάλτσα
25/06/2017

Υλικά

  • 1 kg ρεβίθια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού πάπρικα
  • 3 κ. σούπας ταχίνι
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ρεβίθια, αφού τα έχεις «μουσκέψει» για τουλάχιστον οκτώ ώρες
  • Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε τα βρασμένα ρεβίθια μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Πρόσθεσε το ταχίνι, την πάπρικα, το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, το πιπέρι και αλάτι και συνέχισε να «χτυπάς» τα υλικά στο μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε τον κόλιανδρο και 1/4 της κούπας νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Σέρβιρε κρύο ή ζεστό με ψητές τορτίγιες και έξτρα ελαιόλαδο.