ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό από κομμάτι με λίγο λίπος
  • 1 μάτσο σέλινο (προτιμήστε το μυρωδάτο σέλινο, με λεπτά κλαδάκια και ριζούλα, όχι το σέλινο-τέρας, υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κιλό πατατούλες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα σας ασπρίστε το κρεμμύδι με το λάδι. Χαμηλή φωτιά (στο 7), χαλαρές κινήσεις.
Κόψτε το χοιρινό σας σε κομματάκια
Προσθέστε το κρέας στο κρεμμύδι και σωτάρετε για 20 λεπτά
Προσθέτετε πολύ χοντροκομμένο όλο το σέλινο (αυτά που λένε οι μαμάδες για ζεμάτισμα κλπ δεν ισχύουν)
Προσθέτουμε καυτό νερό ώσπου να σκεπάσει το κρέας
Εγώ προτιμώ να βράζω αυτό το φαγάκι σε κατσαρόλα, όχι σε χύτρα. Ετσι δεν λυώνει το σέλινο, βράζει το κρέας απαλά και δεν κοχλάζει, η απόδοσή του μεγαλώνει σε αρώματα και ποιότητα. Το καμμένο λάδι κάνει κακό στο πιάτο και στην υγεία.

Θέλει στη φωτιά 1,5 ώρα περίπου, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα του κρέατος. Δοκιμάστε το στο δοντάκι, θα δείξει.

Μισή ώρα πριν βράζει το φαγητό προσθέτουμε τις πατατούλες, κομμένες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες.

Στίβουμε ένα λεμόνι στο φαγητό

Μόλις μπουν οι πατατούλες και το λεμόνι το φαγητό χυλώνει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι, θα φανεί πολύτιμος ο ζωμός στο πιάτο την ώρα του φαγητού!

    Leave Your Comment Here