ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες
  • 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 8
  • ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 4-5 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κύβους ζωμός κοτόπουλου
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγο μέλι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπλεντεράκι βάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το μέλι, την μουστάρδα, τον κύβο και τα 100 γρ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε τις πατάτες και το μείγμα του λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά. Με προσοχή μεταφέρουμε τις πατάτες και τα κρέατα σε ένα ταψάκι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσουν όλα σε μια στρώση.
Το καυτό νερό με προσοχή να μην πάει πάνω στις πατάτες ή στις μπριζόλες το ρίχνω μέσα στο ταψί.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες μια φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με σαράντα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, να μείνει το φαγητό με τη λεμονάτη σάλτσα του και να πάρει καλό χρώμα το κρέας.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες και μπόλικο ζουμάκι.

    Leave Your Comment Here