ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΩΤΕ

ΥΛΙΚΑ

·      4 φιλέτα τσιπούρα

·      1 κιλό χόρτα εποχής (παραπούλες)

·      1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

·      2 κ.σ ψιλοκομμένα μυρώνια

·      2 κ.σ ψιλοκομμένες καυκαλήθρες

·      1 κ.σ κόρν φλάουρ

·      χυμό από 1 λεμόνι

·      1 αυγό

·      αλάτι

·      ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Παράλληλα πλύνετε καλά τα χόρτα και όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα.
  2. Προσθέστε ένα ποτήρι νερό,  τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. Αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
  3. Διαλύστε το κόρν φλάουρ σε ένα ποτήρι με ελάχιστο κρύο νερό και προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα χόρτα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ακόμη πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  4. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το χυμό λεμόνι και προσθέστε μέσα μερικές κουταλιές από το υγρό που μαγειρεύονται τα χόρτα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε σε αυτήν το αυγολέμονο. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  5. Βάλτε ένα αντικολλητικό ή ριγωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αλατίστε το ψάρι τελευταία στιγμή και σοτάρετε από την πλευρά με το δέρμα για 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, τουμπάρετε και σοτάρετε για ακόμη 2 λεπτά και σερβίρετε άμεσα με ζεστά τα χόρτα σε βαθιά πιάτα.

    Leave Your Comment Here