Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Για το κιμά

  • 1 άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ψωμί ψίχουλα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μαϊντανός
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 αυγό, χτυπημένοΓια τη σάλτσα
  • 3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 (28 ουγγιά) δοχεία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 (6 ουγγιά) μπορεί να πάστα ντομάτας
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το μοσχαρίσιο κιμά, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου και το χτυπημένο αυγό.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι πλάθετε 12 κεφτεδάκια.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
  4. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και μαγειρεύουμε για 9ο λεπτά.
  6. Προσθέστε τη πάστα ντομάτας, βασιλικό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και προσθέστε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά και σερβίρετε με βρασμένα μακαρόνια.

    Leave Your Comment Here