09
Ιούν

Σουπιές στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
  • 500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 20 ml ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές.
  2. Ρίχνουμε σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  3.  Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
  5.  Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

 

 

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σουπιές με καλαμαράκια. Στην περίπτωση αυτή, αντί για ξίδι θα χρησιμοποιήσουμε λευκό ξηρό κρασί.