Σουπιές με Σπανάκι

Μεγάλη Τετάρτη

Κάτι ήξερε ο… Ποπάϋ και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες από σπανάκι. Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, αλλά επιπλέον περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο , βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και,φυσικά, φυτικές ίνες. Διαλέγουμε να το συνοδέψουμε με σουπιές, που είναι πλούσιες σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, με ευεργετικές δράσεις στο νευρικό και το αγγειακό σύστημα και στο μεταβολισμό των λιπών και των σακχάρων. Μας προσφέρουν τέλος, σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου. Την ίδια μέρα, διαλέγουμε να συνοδέψουμε το πιάτο με την ζουμερή σαλάτα Ταμπουλέ με πληγούρι, ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά φαγητά στη Μεσόγειο. (Πρωτεϊνες :13,8γρ ,Υδατανθρακες: 68,5γρ ,λιπαρα: 1γρ. φυτικες ινες: 12.5γρ νατριο: 2mg χοληστερολη: 0mg + βιταμινες και ανοργανα συστατικα)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Σουπιές
  • 1 κιλό Σπανάκι
  • 1 κούπα Λάδι
  • 1 κούπα πολτοποιημένη Ντομάτα(ες)
  • 1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις σουπιές, βγάζετε το δέρμα τους και την κύστη με το μελάνι. Κόβετε το κυρίως σώμα τους σε μακρόστενες λωρίδες και τα κεφάλια τους σε μικρότερα κομμάτια. Τις αφήνετε να στραγγίσουν. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το αφήνετε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις σουπιές και τις γυρνάτε μερικές φορές. Στη συνέχεια, ρίχνετε την ντομάτα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις σουπιές να σιγοβράζουν για 10′. Έπειτα, προσθέτετε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνετε και μισή κούπα νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 30′.

    Leave Your Comment Here