Ψητή πέρκα και λαχανικά σοτέ

Μπριζολάκια με σάλτσα
25/06/2017
Σουτζουκάκια Σμυρναίικα
17/02/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλ. ξύδι
  • 4½ κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 kg φασολάκια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού
  • ¼ φλ. ψημένα φιστίκια
  • αλάτι

Εκτέλεση

 

  • Ζέστανε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
  • Ανακάτεψε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ξύδι και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αλάτισε το μείγμα.
  • Ανακάτεψε τα κρεμμύδια με τα φασολάκια και μιάμιση κουταλιά λάδι και αλάτι.
  • Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίξε τα λαχανικά και σοτάρισέ τα περίπου δέκα λεπτά.
  • Μετάφερε τα λαχανικά σε μια πιατέλα και ανακάτεψέ τα με το dressing πιπεριάς.
  • Στέγνωσε καλά το ψάρι, αλατοπιπέρωσέ το και βαλ’ το στο τηγάνι να ψηθεί με την πέτσα προς τα κάτω και μια κουταλιά λάδι.
  • Ψήσε για τέσσερα λεπτά, γύρισε τα φιλέτα και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα περίπου δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε το ψάρι πάνω από τα σοταρισμένα λαχανικά και πασπάλισε με τον βασιλικό και τα φιστίκια.