06
Ιούν

Ψητό χτένι με σαλάτα μαϊντανού

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ομοιόμορφο κομμάτι μοσχαρίσιο χτένι σπάλας
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
  • 50 γραμμ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

 

  • Τρίψε το κρέας με τις 2 κουταλιές λάδι και αλατοπιπέρωσε γενναία.
  • Άφησέ το να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
  • Προθέρμανε το γκρίλ σε μέτρια προς υψηλή ένταση.
  • Λάδωσε μια σχάρα και ψήσε πάνω της το χτένι για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή παραπάνω εάν το θέλεις καλοψημένο.
  • Άφησέ το να σταθεί έξω από το φούρνο για 5 λεπτά.