ΨΗΤΕΣ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΑΙΜ

Υλικά

  • 24 καραβίδες 30 γραμμ.
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •                                           Για τη σάλτσα
  • 3 κρόκοι
  • 3 κ.σ. νερό
  • 60 γραμμ. βούτυρο
  • χυμός από 1 λάιμ
  • άνθος αλατιού

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις καραβίδες
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα
Αλατοπιπερώνετε τις καραβίδες και τις βάζετε στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά για 4΄-5
Σκεπάζετε με το καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.

2. Ρίχνετε τους κρόκους και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε δυνατά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Την αποσύρετε, προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, το χυμό λάιμ και λίγο άνθος αλατιού και συνεχίζετε να χτυπάτε.
Σερβίρετε αμέσως τις καραβίδες με τη σάλτσα τους.

καλη σας ορεξη.

    Leave Your Comment Here