Ορτύκια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ

  • 6 ορτύκια
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½  ποτήρι κρασί
  • 5 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½  κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καψαλίζουμε τα ορτύκια. Καθαρίζουμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Ροδίζουμε τα εντόσθια και τα ορτύκια με 3 κουταλιές βούτυρο. Τα σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, προσθέτουμε ½  ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το σουρώνουμε, το σοτάρουμε με 2 κουταλιές βούτυρο και το προσθέτουμε στα μαγειρεμένα ορτύκια.
  4. Τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με ρύζι.

    Leave Your Comment Here