Μπριζολάκια με σάλτσα

Δροσερό χούμους με πάπρικα
25/06/2017
Ψητή πέρκα και λαχανικά σοτέ
08/09/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 kg κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1/2 kg καλοκαιρινά κολοκύθια σε φέτες
  • αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος

Εκτέλεση

 

  • Στέγνωσε καλά τις μπριζόλες με χαρτί, αλατοπιπέρωσέ τες από όλες τις πλευρές και ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά και μετέφερέ τες σε ένα πιάτο να σταθούν.
  • Ρίξε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια με αλάτι να σοταριστούν για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι το βαλσαμικό και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • 6Πρόσθεσε στο φαγητό τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπίπερο και άσε να πάρει βράση.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός επέστρεψε τις μπριζόλες στο τηγάνι, σκεπάζοντάς τες μερικώς με τη σάλτσα και άσε να μαγειρευτούν με το καπάκι για περίπου επτά λεπτά.
  • Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σέρβιρε.