Μπάμιες με αρνάκι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 400 γρ. κρέας από μπούτι αρνιού, κομμένο όπως το τας κεμπάπ (σε μικρά τετράγωνα κομματάκια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • Χυμό από ½  λεμόνι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μπάμιες, κόβουμε κωνικά την κορυφή τους, τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη όπου έχουμε βάλει 2-3 κουταλιές ξύδι και τις αφήνουμε για περίπου 2-3 ώρες.
  2. Ροδίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας και το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού, ½ ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε το κρέας να πάρει μερικές βράσεις.
  4. Ρίχνουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει ελάχιστη σάλτσα, προσέχοντας όμως να μην παραψηθούν οι μπάμιες.

    Leave Your Comment Here