Κοτόπουλο φιλέτο με πετιμέζι και σουσάμι

Υλικά για 4-6 άτομα :

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • Μείγμα 3 πιπεριών
  • 60 γρ. καβουρντισμένο σουσάμι
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι

Για τη μαρινάδα :

  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 100 ml λάδι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο για 2 ώρες.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα πάνω σε απορροφητικό χαρτί – χωρίς να το σκουπίσουμε- και κρατάμε τη μαρινάδα.
  4. Σε τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει καλά , ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα, λίγο νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα πιπεριών.

Για το καβουρντισμένο σουσάμι :

Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας καεί. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το καβουρντισμένο σουσάμι και σαν συνοδευτικό μπορείτε να το συνδυάσετε με βραστά λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές.

    Leave Your Comment Here