03
Ιούν

Κοπανάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες κυδωνάτες

ΥΛΙΚΑ

12 μπουτάκια – κοπανάκια κοτόπουλου

8 μεγάλες πατάτες

 

Για τη μαρινάδα

 

4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι

100 ml σάλτσα σόγιας

50 ml ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

4 κ.γ. θυμάρι ξερό

4 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. δενδρολίβανο

2 κ.σ. πασατέμπο καθαρισμένο

2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη

3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά με το σφουγγαράκι της κουζίνας και σαπούνι να φύγουν όλα τα χώματα.

Τις κόβουμε στην μέση και κάθε κομμάτι εγκάρσια στα τρία – κυδωνάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τις πατάτες και τα κοπανάκια και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω της τα κοπανάκια και τις πατάτες ή εάν δεν χωράνε σε ένα ταψί τα μοιράζουμε σε δύο.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν ανάλογα με την ένταση του φούρνου.

 

Φυσικά αν τα κοπανάκια τα ρίξουμε στην σχάρα του μπάρμπεκιου θα έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.