24
Μαΐ

Κατσικάκι ψητό με μάραθο

ΥΛΙΚΑ

  • ½  κατσικάκι κομμένο κατά μήκος
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια άγριο μάραθο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα σε ταψί έτσι ώστε να προεξέχει από τις άκρες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το κόβουμε στα τρία. Το τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε γύρω από το κρέας τον μάραθο, το σκόρδο και τους μαραθόσπορους.
  4. Το αλείφουμε με το ξύσμα και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί και το λεμόνι.
  5. Βάζουμε μια δεύτερη λαδόκολλα πάνω από το ταψί και σφραγίζουμε τις άκρες τής επάνω με της κάτω.
  6. Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο για περίπου 3 ½  ώρες, μέχρι να ξεκολλάει από το κόκαλο.
  7. Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά τουλάχιστον.