04
Ιούν

Ψητός σολομός με κουσκούς

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι ωμό κουσκούς
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβος ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένους σπόρους μάραθου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • Σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση

 

  • Ζέστανε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τα καρύδια και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κουσκούς και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Πρόσθεσε το κρασί και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Κάλυψε και αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησέ το στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Ανακάτεψε με ένα πιρούνι και πασπάλισε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Συνδύασε το λευκό πιπέρι και τα υπόλοιπα 4 συστατικά (μαζί με το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι) σε ένα μικρό μπολ.
  • Ψέκασε τα φιλέτα με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Ψήσε τα φιλέτα στο γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Σέρβιρε με το κουσκούς.