Φιλέτο με πράσινα και ροζ πιπέρια και σως κονιάκ

Υλικα

  • 4 φιλέτα μοσχαρίσια πάχους 4 εκατοστών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κόκκους πράσινο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κόκους ροζ πιπέρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml κονιάκ
  • 4 κ.σ. σχοινόπρασσο
  • 1 φρέσκο ζωμό βοδινού

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι τεφάλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε τα φιλέτα, ολόκληρα τα σκόρδα, τα 2 κλαδάκια δενδρολίβανο και κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο.

Ψήνουμε τα φιλέτα σύμφωνα με τα γούστα μας ή ακολουθούμε το σωστό ψήσιμο που λέει ότι το φιλέτο για να μην σκληρύνει πρέπει να είναι  ψημένο μέτριο δηλαδή 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βγάζουμε τα φιλέτα και τα σκόρδα από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα.

Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια να σοταριστούν και το πιπέρι.

Σοτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.

Προσθέτουμε τον φρέσκο κύβο μοσχαρίσιο ζωμό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Μόλις διαλυθεί ο κύβος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασσο και περιμένουμε να δέσει το μείγμα.

Σερβίρουμε το φιλέτο ολόκληρο ή λεπτοκομμένο επάνω σε σπαράγγια και ρίχνουμε από πάνω την σως.

Ή γαρνίρουμε με ψητά λαχανικά, πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

 

    Leave Your Comment Here