ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

  • 500g Φασόλια μέτρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
  • 3-4 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 200g ντοματοχυμός
  • 150ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Αλάτι σε νιφάδες
  • Πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 1500ml νερό βραστό
  • 80g Σύγκλινο σε φέτες
  • 40g Ελιές Καλαμών ΠΟΠ εκπυρηνομένες
  • 1 ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

1: Βάζετε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσουν για 6-8 ώρες.

2: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το μισό λάδι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας το.

3: Ρίχνετε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνετε για 1-2΄σε μέτρια φωτιά.

4: Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τα μουλιασμένα φασόλια. Συμπληρώνετε με το βραστό νερό.

5: Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά την φασολάδα σας για 50-60′.

6: 10′ πριν η φασολάδα σας είναι έτοιμη ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

7: Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι τα φασόλια να χυλώσουν καλά.

8: Μόλις η φασολάδα σας είναι έτοιμη, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές και το ψιλοκομμένο σύγκλινο.

9: Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή σε πήλινα βαθιά πιάτα.

    Leave Your Comment Here