Αρνίσια παϊδάκια με ρας ελ χανούτ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½  κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 2 κουτ. σούπας ρας ελ χανούτ (μαροκινό μείγμα μπαχαρικών)
  • 1 κρεμμύδι μικρό περασμένο από το χοντρό τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα παϊδάκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  2. Τα απλώνουμε σε πλαστικό ή κεραμικό σκεύος και τα πασπαλίζουμε με το ρας ελ χανούτ, το τζίντζερ, το κύμινο και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια ώρα.
  4. Τα ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά ώστε να μείνουν ζουμερά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά περίπου.

 

    Leave Your Comment Here