08
Ιούν

Brownies με αμύγδαλα

 Υλικα

  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • 115 gr άγλυκη σοκολάτα
  • 3/4 φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. άγλυκο κακάο
  • 2 κ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 gr πάστα αμυγδάλου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. σοκολατένια γκοφρέτα
  • ηλιέλαιο

Εκτέλεση

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς, ψήσε τα αμύγδαλα για περίπου 10 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα τεμχίσεις σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μπεν μαρί λιώσε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνει λείο και πρόσθεσε ένα κουταλάκι εσπρέσο και τη βανίλια.
  • Ανέβασε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς και λάδωσε καλά ένα ταψί με αντικολλητικό ταψί.
  • Άνοιξε την αμυγδαλόπαστα σε ένα λεπτό φύλλο.
  • Στο μίξερ χτύπα τα αυγά με το αλάτι για πέντε λεπτά και πρόσθεσε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το μείγμα σοκολάτας και μετά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
  • Άπλωσε τη μισή ζύμη στο ταψί, σκέπασε με το φύλλο αμυγδαλόπαστας και από πάνω ρίξε και την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και αμέσως ρίξε από πάνω την τριμμένη γκοφρέτα και τα ψημένα αμύγδαλα.
  • Κόψε το γλυκό σε κομμάτια και σέρβιρε.