ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικα

  • 250 γρ. αλεύρι μπλε
  • 125γρ. μαργαρίνη
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 85γρ. κακάο
  • 250γρ. γάλα
  • 1,5 κ.γ. σόδα
  • 1,5 κ.γ. baking powder
  • 2 αβγά
  • βανίλια
  • αλάτι
  • 100γρ. κουβερτούρα και 35γρ. μαργαρίνη

διακόσμηση: 125γρ. κουβερτούρα, 50γρ. κρέμα γάλακτος, 20γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Είναι ένα σοκολατένιο κέικ με φουλ σοκολάτα. Περιέχει κουβερτούρα πέρα από κακάο σκόνη κι αυτό το κάνει ακόμα πιο χορταστικό και ζουμερό. Είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του καθώς πετάς όλα τα υλικά στον κάδο και… ανακατεύεις. Πέρα από την κουβερτούρα, τα υλικά του είναι τα απλά υλικά του κέικ και σε μικρότερη ποσότητα μπορώ να σας πω. Σε 10 λεπτά το ετοιμάζεις σε 40 λεπτά το απολαμβάνεις.

Όπως σας είπα και νωρίτερα, ρίχνετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ, πλην της κουβερτούρας με τη μαργαρίνη της.

Λιώνετε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί και την κρατάτε ζεστή.

Ανακατεύετε ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και ρίχνετε το μίγμα κουβερτούρα – βούτυρο, όπως είναι καυτό και ρευστό. Ανακατεύετε για άλλη μια φορά ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά σας.

Αραδιάζετε το μίγμα σε τετράγωνη ή στρογγυλή φόρμα χωρίς τρύπα στη μέση την οποία έχετε νωρίτερα αλευρώσει και βουτυρώσει ή στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο Κελσίου, για 40 λεπτά περίπου κι ανάλογα πόσο ζουμερό το θέλετε στο εσωτερικό του.

Αφήνετε να κρυώσει η σοκολατόπιτα πριν την κόψετε και… θα με θυμηθείτε! Ή ακόμα καλύτερα, θα ξεχάσετε και τ’όνομα σας!

Η σοκολατόπιτα τρώγεται πολύ ευχάριστα σκέτη ή διαφορετικά μπορείτε να τη διακοσμήσετε με έξτρα σοκολάτα, όπως αναφέρεται στη λίστα των υλικών, τα οποία τα λιώνετε σε μπεν μαρί, αφήνετε λίγο να κρυώσουν χωρίς να πήξουν και περιχύνετε πάνω στο κρύο κέικ.

Καλή σας απόλαυση!

    Leave Your Comment Here