ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικα

  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 1 κιλό ντοματάκια
  • 2 ποτηρια νερο
  • 500 γρ μελι
  • χυμο απο μισο λεμονι
  • 2 βανιλιες
  • 3 φυλλα αρμπαροριζα
  • 10 καρφακια γαρυφαλλο
  • 1/2 κ.γλ. ξινο
  • μια κουπα ασβεστονερο (να σκεπαζονται τα ντοματακια)

Εκτέλεση

Καθαριζουμε με μαχαιρακι τα ντοματακια μας και οχι στο ζεστο νερο διοτι μετα λειωνουν
τα βαζουμε 2 ωρες στο ασβεστονερο
τα πλενουμε πολυ καλα
τα αποβραζουμε ενα νερο
τα πλενουμε πολυ καλα με κρυο νερο
κανουμε ενα σταυρο μικρο με το μαχαιρακι στο κατω μερος της ντοματας
σφιγγουμε με τα χερια μας τα ντοματακια ενα ενα να φυγουν ολα τα νερα και τα σπορια
τα βαζουμε πανω σε πετσετα να στεγνωσουν
βραζουμε το σιροπι 10 λεπτα απ την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος
ριχνουμε ενα ενα τα ντοματακια και ξαφριζουμε καλα τον πορτοκαλι αφρο που βγαζουν,πρεπει να ξαφρισουμε καλα για να εχει το σιροπι μας λαμπερο χρωμα
προσθετουμε τα γαρυφαλλα και δενουμε το γλυκο
οταν κοντευει να δεσει καλα, ριχνουμε το λεμονι, το ξινο, τις βανιλιες, την αρμπαροριζα και το μελι
μολις δεσει κλεινουμε την εστια μας και αφηνουμε 24 ωρες
εαν εχει αφησει νερο ξαναδενουμε μεχρι το επιθυμητο σημειο
βαζουμε σε αποστηρωμενα βαζα
καλη επιτυχια.

    Leave Your Comment Here