Νηστίσιμα τρουφάκια

Υλικα

  • 300γρ. καρύδια μέτρια τριμμένα
  • 1 σακουλάκι κακάο άγλυκο
  • 5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 4 βανίλιες
  • 2 μεγάλα πακέτα φρυγανιά
  • 1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
  • 1 σακουλάκι τρούφα
  • χαρτάκια για τρουφάκια μικρα

Εκτέλεση

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τις βανίλιες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάτε τις φρυγανιές σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέτετε τα καρύδια, το κακάο και ένα φλιτζάνι ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε. Ρίχνετε το χλιαρό σιρόπι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και να είναι μαλακιά η φρυγανιά. Βάζετε σε ένα πιάτο το ινδοκάρυδο και σε ένα άλλο την τρούφα. Βρέχοντας κάθε φορά τα χέρια, παίρνετε λίγη ζύμη και κάνετε μικρά μπαλάκια. Κυλάτε τα μπαλάκια της ζύμης πάνω στο ινδοκάρυδο ή στην τρούφα (στην τρούφα είναι πιο δύσκολο). Τοποθετείτε στα χαρτάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο να τραβήξει υγρασία η φρυγανιά και να μαλακώσουν.

    Leave Your Comment Here