Μακαρόν φιστίκι – αμύγδαλο
Υλικα
Για τα μακαρόν :
- 100 γρ. σκόνη αμυγδάλου
- 75 γρ. ζάχαρη
- 1 ασπράδι
- Λίγο ψιλοκομμένο αμύγδαλο
Για τη γέμιση :
- 125 γρ. σκόνη αμυγδάλου
- 75 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ φλιτζ. Του τσαγιού νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με τη σκόνη αμυγδάλου και προσθέτουμε το ασπράδι.
- Πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα σχηματίζουμε τα μακαρόν με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι της σούπας. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση : ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
- Όταν κρυώσουν τα μακαρόν, αλείφουμε το καθένα με λίγη γέμιση και κλείνουμε με ένα δεύτερο κομμάτι.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μακαρόν.