20
Μαΐ

Μακαρόν φιστίκι – αμύγδαλο

 Υλικα

Για τα μακαρόν :

 

  • 100 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 ασπράδι
  • Λίγο ψιλοκομμένο αμύγδαλο

 

Για τη γέμιση :

 

  • 125 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 75 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½  φλιτζ. Του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

 

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με τη σκόνη αμυγδάλου και προσθέτουμε το ασπράδι.
  2. Πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα σχηματίζουμε τα μακαρόν με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι της σούπας. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση :  ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
  5. Όταν κρυώσουν τα μακαρόν, αλείφουμε το καθένα με λίγη γέμιση και κλείνουμε με ένα δεύτερο κομμάτι.
  6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μακαρόν.