Λαλάγγια Μάνης

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι,
  • 3/4 της κούπας λάδι,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • 1 κουταλάκι κανέλα,
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο,
  • 4 κουταλιές σουσάμι,
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 100 γρ. προζύμι από τον φούρνο,
  • 2-3 κούπες χλιαρό νερό,
  • λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και το τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα. (Για μεγαλύτερη επιτυχία αυτή την διαδικασία την κάνουμε αρκετές ώρες πριν το ζύμωμα, κοσκινίζοντας μάλιστα το λαδωμένο με ζεστό λάδι αλεύρι).
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά – σιγά το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε μια ζύμη μέτρια, λαδώνοντας συχνά τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το ζυμάρι μέχρι να φουσκώσει. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει προζύμι θα αργήσει περισσότερο να φουσκώσει.
  3. Τέλος πλάθουμε το ζυμάρι λεπτά και μακριά κορδόνια και αρχίζουμε να τα ψήνουμε ρίχνοντας τα διπλωμένα στα τέσσερα σε βαθύ σκεύος με καυτό λαδί, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και τα φυλάμε για αρκετές μέρες. Συνοδεύονται θαυμάσια με τυρί ή και μέλι.

    Leave Your Comment Here