ΑΦΡΑΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικα

• 1 κούπα σπορέλαιο
• 1 κούπα γάλα φρέσκο
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
• 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
• 3 αυγά
• 1 κρόκο αυγού
• αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
• 1 μικρό βαζάκι μερέντα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
3. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.
6. Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα.
7. Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα
8. Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.
9. Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.
10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω.

    Leave Your Comment Here