Κουλούρια της ώρας

Υλικα

  • 1 πλάκα βούτυρο
  • 4 ποτήρια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 γάλα τενεκεδάκι
  • 2 αυγά
  • 6 βανίλιες
  • χυμό από 3 φρέσκα πορτοκάλια
  • 4 πακέτα φαρίνα
  • λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Τα ασπράδια των αυγών τα κάνουμε μαρέγκα και προσθέτουμε και τους κρόκους.
  4. Καθώς ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνουμε το γάλα και σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτοντας τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και το κονιάκ.
  5. Τέλος αφού όλα τα παραπάνω υλικά έχουν ανακατευεί καλά,προσθέτουμε όσο αλεύρι μας χρειάζεται.
  6. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε τα κουλούρια μας που πρέπει να είναι λεπτά σε μικρά σχήματα.
  7. Παίρνουμε τα ταψιά μας, τα λαδώνουμε με λίγο βούτυρο ή βάζουμε χαρτί, βάζουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το κροκάδι και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 20′ μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

    Leave Your Comment Here