Κουραμπιέδες

Υλικά

  • 2 κούπες φαρίνα
  • 1 κούπα ζάχαρη ή stevia αλλά λίγο λιγότερη ποσότητα
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι baking powder (ή τρεις κουταλιές του γλυκού)
  • 2 βανίλια
  • 25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Bάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ κι προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά την φόρμα για κέικ ή το ταψί μας και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε αυτήν.
  4. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
  5. Όταν κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και το αχνίζουμε!
  6. Αν τους θέλουμε σοκολατένιους, λιώνουμε σε μπεν μαρί κουβερτούρα με λίγο βούτυρο ή φυτίνη και μόλις γίνει ένα λείο μείγμα, τους βουτάμε. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
  7. Όταν κρυώσουν εντελώς τους ξεκολλάμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.Έξτρα tip: Αντί αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε καρύδια

    Leave Your Comment Here