Ιταλική Πουτίγκα Bonet

Στο Τορίνο έχουν μια πουτίγκα που λέγεται  Bonet.  Είναι εξωτερικα με καραμελα και εσωτερικά με θαυμάσια γεύση του πικραμύγδαλου ,σοκολάτας και καφέ. Ο συνδυασμός του καφέ και της σοκολάτας δίνει μια θαυμάσια γεύση.

Υλικα

  • 5 αυγά
    •   500 ml γάλα
    •   4 κ,σ.  λικερ αμαρετο
    •   100 γρ μπισκοτα Amaretti  θρυματισμενα
    •   2 κ,σ. σκόνη κακάο όχι αυτο με την ζαχαρη μεσα
    •   1 φλιτζάνι του espresso  καφε εσπρεσσο
    •   1 κ,σ. νές καφέ σε σκόνη
    •   130 γρ ζάχαρη
    •   4 κ,σ.  Ρούμι
    • για την καραμελα
    • 130 γρ ζαχαρη

Εκτέλεση

  1. Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους και βαζουμε ενα ταψι πιο μεγαλο απο αυτο που θα ψησουμε την Bonet, με νερο μεσα να ζεσταίνεται  και αυτο
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε την σκόνη κακάο, την σκόνη καφέ, τον καφέ εσπρεσσο, τα μπισκοτα Amaretti και το ρούμι. Ανακατευετε καλα. Τέλος ριχνουμε το γάλα με το λικερ και ανακατεύετε καλά.
  3. Βαζουμε τη ζαχαρη σε κατσαρολακι και θερμαίνεται μέχρι να λιωσει και να πάρει χρώμα.
  4. Ρίξτε την καραμελα σε μια φορμα στενομακρη 30χ14 ειναι η δικια μου η αν θελετε σε ενα ταψακι στους 30 ποντους, ριχνουμε τωρα το μειγμα μεσα στην φορμα και ψηνουμε για 45 λεπτα, μετα αφηνουμε το γλυκο να κρυώσει καλα!
  5. Όταν θελουμε να το ξεφορμαρουμε, βουταμε την φορμα σε καυτο νερο  και ξεφουρμαρουμε, περιχυνουμε με το σιροπι καραμελας

    Leave Your Comment Here