25
Ιούν

Φραουλόπιτα

 Υλικα

  • βούτυρο για το ταψί
  • 1 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας corn flour
  • 1 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 kg φράουλες σε ροδέλες
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • 1Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 25 cm και άλειψε τις επιφάνειες με βούτυρο.
  • 3Ανακάτψε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, το corn flour, το τζίντζερ και τις φράουλες.
  • 4Χτύπα στο μίξερ ή με το χέρι την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  • 5Πρόσθεσε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλιας και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • 6Άπλωσε τις φράουλες στο ταψί και από πάνω ρίξε τη ζύμη και άπλωσέ την καλά.
  • 7Ψήσε για 30 με 35 λεπτλα μέχρι το κέικ να πάρει χρώμα, άφησε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και κόψε το γλυκό για σερβίρισμα.