Cheese cake

Υλικά

Για την βάση

  • 300 γρ μπισκότα digestive ή ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ολικής άλεσης ή παπαδοπούλου
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
  • 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού

Για γαρνίρισμα

Μαρμελάδα βύσσινο ,φρούτα του δάσους ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής σας.

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα μας σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια τα βρέχουμε με το βούτυρο μέχρι να πάρουν την όψη βρεγμένη άμμου.
  2. Σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι (ή πυρέξ) ρίχνουμε το μείγμα μας. Το στρώνουμε μέχρι να ισιώσει καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά με 12 λεπτά.
  3. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρει την υφή μιας ελαφριάς συνταγής. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα, ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στο ψημένο μπισκότο. Την στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  6. Σερβίρισμα: όταν το cheesecake μας κρυώσει το σερβίρουμε με την μαρμελάδα και τα φρούτα της αρεσκείας μας.

    Leave Your Comment Here