23
Ιαν

Κεφτεδάκια αρνιού με πέστο σταφίδας

Συστατικά

2 φλ. φύλλα μέντας
3 κ. σούπας ξανθές σταφίδες
1 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1½ κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
1 μεγάλο αυγό
½ φλ. τρίμμα ψωμιού
½ κ γλυκού κύμινο
¼ κ. γλυκού μπούκοβο
¼ κ. γλυκού κουρκουμάς
500 gr αρνίσιος κιμάς
κυπριακές πίτες, γιαούρτι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Στο μπλέντερ χτύπησε τη μέντα με τις σταφίδες, ένα φλιτζάνι μαϊντανό, μισό φλιτζάνι λάδι, μία σκελίδα σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αυγό με το τρίμμα ψωμιού, το κύμινο, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τον υπόλοιπο μαϊντανό, μισή κουταλιά αλάτι, το υπόλοιπο λάδι και τον κιμά.

Όταν ενωθούν τα υλικά, σχημάτισε μικρά μπαλάκια (golf) και μετάφερέ τα σε ένα ταψί και ψήσε τα κεφτεδάκια για περίπου 10 λεπτά

Μοίρασε το πέστο σε μπολάκια, σέρβιρε πάνω στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και συνόδευσε με τις πίτες και το γιαούρτι.